Gezocht: deskundigen infectiepreventie/arbeidshygiëne vanuit algemene ziekenhuizen voor Werkgroep Arbocatalogus

Geplaatst op

De algemene ziekenhuizen en umc’s werken al langere tijd samen op arbogebied. Voor die samenwerking is de Werkgroep Arbocatalogus opgericht. Een belangrijke taak van die werkgroep is het actualiseren van de arbocatalogus op de onderwerpen infectiepreventie en huidbelasting. Daarom zijn we op zoek naar deskundigen op het gebied van infectiepreventie of arbeidshygiëne vanuit de algemene ziekenhuizen.

In de arbocatalogus beschrijven werkgevers- en werknemersorganisaties gezamenlijke afspraken over de wijze waarop zij (gaan) voldoen aan de doelvoorschriften van de overheid voor gezond en veilig werken. Nu zijn de richtlijnen over infectiepreventie en huidbelasting aan herziening toe. Zijn de richtlijnen bijvoorbeeld nog toepasbaar in de ziekenhuiszorg? En worden de belangrijkste IP-thema´s wel voldoende breed opgepakt binnen ziekenhuizen?

Sluit je aan bij de werkgroep

Om bovenstaande vragen te kunnen beantwoorden, zoekt de werkgroep een of meer deskundigen op het gebied van infectiepreventie/arbeidshygiëne vanuit de algemene ziekenhuizen. Ben jij deskundig op dit gebied en wil je invloed hebben op de kwaliteitsontwikkeling van je vakgebied, belangrijke thema´s op een hoger niveau agenderen en je netwerk vergroten? Reageer dan voor 27 oktober 2023 door een korte motivatie te sturen naar Imelda van Goethem, projectleider Arbocommissie/Arbocatalogus StAZ,

Meer informatie

Meer informatie over de werkgroep vind je op deze website. Voor vragen kun je terecht bij Imelda van Goethem of Aline Beens, beleidsadviseur bij de NVZ.

Nieuws