Fit tijdens je nachtdienst met de experttips uit de Goedenachtapp-video’s

Geplaatst op

De Goedenachtapp heeft meerdere video’s gemaakt met experts en ervaringsdeskundigen om veel gestelde vragen van zorgmedewerkers over werken in nachtdiensten te beantwoorden. In de video’s gaan diverse mensen in gesprek over vier thema’s binnen nachtwerk: slaap, voeding, chronotypering (biologische klok) en roosteren.

Voorbeelden van vragen die veel gesteld worden zijn: ik vind nachtwerk heerlijk, waarom is het dan toch ongezond? Als ik uit de nachtdienst kom, kom ik moeilijk weer in mijn ritme, hoe pak ik dat het beste aan? Moet ik per se eten tijdens de nachtdienst, ook als ik helemaal geen trek heb? Heeft voorslapen voor een nachtdienst zin? En wat is het optimale rooster? Het antwoord op al deze vragen vinden zorgmedewerkers nu in de video’s van de Goedenachtapp, ingedeeld op thema.

Video’s vol tips voor gezond werken in nachtdiensten

Wat is de Goedenachtapp?

De Goedenachtapp is een gratis app waarin mensen die in nachtdiensten werken tips en informatie vinden om zo goed mogelijk hun nachtdienst te doorlopen. De app is ontwikkeld door de StAZ (Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen) in samenwerking met SoFoKleS (het sociaal Fonds voor de Kennissector) en in samenwerking met een expertgroep van zorgprofessionals en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding.

De Goedenachtapp biedt persoonlijke adviezen en ook kunnen zorgmedewerkers hun tijdslijn automatisch aanpassen op hun slaapritme. Verder vinden ze tips om fit te blijven tijdens een nachtdienst, kunnen ze hun slaap-/waakritme berekenen, vinden ze recepten voor alle momenten in de nachtdienst en interessante artikelen over slaap. Daarnaast kunnen ze er ook waardevolle tips voor het draaien van nachtdiensten vinden en delen.

De Goedenachtapp is voor iedereen gratis te downloaden en gebruiken. Download de app in de Apple App Store of in Google Play:

Apple App Store
Google Play

Promotiemateriaal Goedenachtapp

Wil je de Goedenachtapp promoten onder je medewerkers en zo bijdragen aan hun gezondheid en vitaliteit? Je kunt deze digitale flyer verspreiden of bijvoorbeeld uitprinten en ophangen. Bij de StAZ kun je ook een uitgebreider promotiepakket opvragen met meerdere geprinte flyers en posters op A3-formaat. Heb je daar belangstelling voor, dan kun je mailen naar staz@verwijder-dit.caop.nl.