Belast jij jouw lichaam verkeerd? Doe de test!

Geplaatst op

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft met de campagne Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan! aandacht voor fysieke overbelasting op het werk. Wil jij weten of je jouw lichaam wel op de goede manier belast, doe dan de test die voor deze campagne is gelanceerd.

Te zwaar tillen, veel bukken, het continu maken van herhaalde bewegingen, het kan leiden tot fysieke overbelasting. In Nederland hebben twee op de vijf medewerkers te maken met lichamelijk belastend werk en lijden 460.000 medewerkers aan rug, arm, nek, schouder, knie of heup. En dat is met name voor de medewerker zelf natuurlijk slecht nieuws, maar ook voor werkgevers door de hoge kosten. Genoeg reden voor het ministerie SZW om de campagne Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan! in 2020 te starten.

Campagne Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!

Op het arboportaal van het ministerie SZW vind je onder andere informatie over wat lichamelijke belasting precies is en wat je kunt doen tegen lichamelijke belasting. Daarnaast vind je op de site ook de Toolbox Lichamelijke Belasting en TOP-verhalen en lessen uit de praktijk. In onderstaande video krijg je uitleg over de campagne en de TOP-strategie.

Doe de test!

Wil jij weten of je jouw lichaam wel op de juiste manier gebruikt tijdens het werk en er geen fysieke overbelasting op de loer ligt? Doe dan de zelftest! Binnen 5 minuten weet je welke risico’s je loopt en hoe je lichamelijke overbelasting kunt voorkomen.

Nieuws