De Europese campagne duurzame inzetbaarheid: jong en oud, gezond en veilig aan het werk

Werken is niet het probleem, maar een deel van de oplossing voor de vergrijzende beroepsbevolking van Europa. Werken kan goed zijn voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Het bevorderen van duurzaam werk en gezond ouder worden resulteert in gezondere en beter gemotiveerde medewerkers, daarnaast leidt het tot een lager personeelsverloop en ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

De nieuwe Europese campagne 2016-2017 gaat dus over duurzame inzetbaarheid en draagt de titel: “Gezond werk, voor alle leeftijden”. De campagne is bedoeld om werkgevers te helpen bij de aanpak van de uitdagingen van een ouder wordende beroepsbevolking en aandacht te vragen voor het belang van duurzaam werk gedurende het gehele arbeidsleven leven van werknemers

Op 14 April gaat de campagne van start. In Brussel verricht EU-commissaris Thyssen samen met Minister Asscher de Europese aftrap. Op dezelfde dag start de campagne ook in Nederland. Tijdens de Week van de Ondernemer leren ondernemers van andere ondernemers en bedrijven hoe duurzame inzetbaarheid aan te pakken in hun eigen bedrijf.

Meer informatie is te vinden op de website Healthy workplaces van de EU.
Of download alvast de Europese campagnegids en de flyer.